Digitalisering Fashion Collectie Ontwikkeling 


Het portfolio van Nine & Co uit Lelystad omvat omvat onder andere de fashion labels NoppiesSupermom, Esprit for Mums en baby-gerelateerde fashion- en lifestyle collecties. Nine & CO wil de vrouw zo goed mogelijk van dienst zijn, vanaf het eerste moment van de zwangerschap tot kinderen zeven of acht jaar zijn.


Nine & Co kiest WFX als PLM systeem voor digitalisering van het productontwikkelingsproces

Rob van Thiel, Director Design, Buying & Sourcing: “Nine & Co heeft al enkele jaren de wens om te gaan werken met een voor alle betrokken medewerkers toegankelijk centraal systeem voor productontwikkeling, waarmee we het proces kunnen monitoren. Ook real-time samenwerking met leveranciers wordt gefaciliteerd met behulp van het geïntegreerde Supplier Portal. Een belangrijke innovatie is ook dat vanuit WFX de benodigde productdata naar ons ERP-systeem automatisch verwerkt wordt. Hierdoor vervalt de noodzaak voor allerlei handmatige werkzaamheden en voor het bijhouden van foutgevoelige Excel sheets”.


Reden keuze WFX

We hebben naar meerdere systemen gekeken. In ons netwerk hoorden we enthousiaste verhalen over WFX PLM. We zagen direct dat het systeem speciaal ontwikkeld is door een team met een fashion achtergrond. Wat ons daarnaast erg beviel, was dat het systeem al af is, er hoeven niet allerlei zaken specifiek voor ons te worden ontwikkeld. Hierdoor kunnen we het systeem snel en eenvoudig adopteren en blijven we flexibel, omdat het systeem in hoge mate zelfconfigurabel is. Voordeel is ook de integratie tussen WFX en Adobe Illustrator (AI). Dit levert onze designers een forse tijdsbesparing, waardoor zij meer tijd overhouden voor designwerk.”

Hester Hoogerwerf van adviesbureau Fashionconsult is aangesteld als projectleider aan de zijde van Nine & Co. De implementatie van WFX bij Nine & Co wordt begeleid door PLMfashion (www.plmfashion.nl), het WFX servicecentrum voor fashion labels in de Benelux.PLM én Supply Chain Portal

In het door PLMfashion geïmplementeerde Product Innovatie Platform van WFX worden de techpacks van de styles opgenomen rond de collecties. Naast productgegevens betreft het ook onder andere kleuren en maten, size gradings, sketches, artwork en carelabels. Bij de ontwikkeling en het beheer van de producten wordt de samenwerking tussen de betrokken interne disciplines zoals design, inkoop, verkoop en QC, maar ook externe partijen zoals levernaciers ondersteund. Met onder andere sample requests en keuringen, waardoor volledige supplychain integratie mogelijk wordt, optioneel tevens met inkooporders. Dit heeft veel voordelen zoals op het gebied van samenwerking, kwaliteitsverbetering, efficiency en een snellere time-to-market. WFX wordt gebruikt door veel bekende en minder bekende labels. Van kleine startups tot multinationals. Vanwege de grote flexibiliteit en schaalbaarheid van de oplossing zijn er inmiddels meer dan 35.000 gebruikers.


Integratie ERP

Als aanvulling op WFX PLM is er door het team van PLMfashion een integratie ingesteld met de standaard ERP Adapter. Met deze integratie worden de product- en leveranciersgegevens uit het platform bij het uitbrengen van nieuwe versies van producten automatisch gecommuniceerd voor de verdere afhandeling in ERP.


PLMFashion

PLMfashion is het expertise centrum voor de implementatie en support rondom WFX PLM voor Nederland en België’. PLMfashion is gevesigd in The Cloud Amsterdam. Neem gerust ook contact met ons op voor vragen over toepassingen of een demo.